Zaštita privatnosti

INFORMACIJE O OBRADI PODATAKA O LIČNOSTI

TAPME5 GROUP DOO, sajt “tapme5.rs i tapme5.com” (u daljem tekstu TAPME5),Milivoja Miće Tomića 13/7. 11050 Beograd – Zvezdara, PIB: 112157746, u toku obavljanja svoje delatnosti, prikuplja i obrađuje podatke o ličnosti poštujući sve relevantne zakone i propise.

Privatnost podataka

Zaštita privatnosti ličnih podataka korisnika veb-sajta TAPME5 je od najvećeg značaja za nas. Sve aktivnosti na internetu koje su povezane sa TAPME5 usklađene su sa propisima Republike Srbije, a takođe prate GDPR pravila.

Za uspešno obrađivanje porudžbenice potrebni su nam Vaši lični podaci poput imena i prezimena, tačne adrese i kontakt telefona, u nekim slučajevima i e-mail radi lakšeg sporazumevanja oko detalja porudžbenice. Svi podaci se prikupljaju uz Vašu dozvolu pri kreiranju porudžbenice ili prijavi na newsletter.

Za isporuke newslettera TAPME5 može da koristi tehničke usluge spoljnjih poslovnih partnera. U navedenom slučaju TAPME5 istima daje na obradu isključivo adresu elektronske pošte koju je korisnik prijavio za dobijanje newsletter-a. Odabrani poslovni partner istu koristi samo i jedino za isporuke naših newsletter-a, u vremenskom periodu dok je korisnik na njega prijavljen, pa je u druge svrhe ne sme koristiti.

Prihvatanjem Uslova kupovine dajete pristanak odnosno saglasnost da TAPME5 i njeni poslovni partneri sakupljaju i obrađuju, odnosno međusobno prosleđuju i razmenjuju podatke navedene u porudžbenici u svrhu realizovanja porudžbenice, kao i podatke o porudžbinama u svrhu brige o kupcima, marketingu, rešavanja reklamacija, kao i praćenja potreba potrošača, kako bi TAPME5 ocenila da li ste zadovoljni kvalitetom pruženih usluga i proizvoda. Takođe da Vam šaljemo vesti o ponudama, popustima ili drugim komercijalnim informacijama vezani za TAPME5 proizvode. Sve posredovane informacije su sigurne, nećemo ih ni pod kojim uslovima zloupotrebiti niti prodavati na tržištu, što Vam osigurava potpuno sigurno i bezbedno poslovanje i saradnju sa TAPME5. Svi zaposleni u TAPME5 (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

U ime TAPME5 doo obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalititne usluge. Dajemo kupcima mogućnost izbora uključujući mogućnost odluke da li žele ili ne da se izbrišu sa mailing lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi podaci o korisnicima/kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni TAPME5 doo odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.

Za zaštitu ličnih podataka odgovoran je i sam korisnik, odnosno način na koji se sam brine o bezbednosti svog korisničkog imena i lozinke.

Automatski zabeležene informacije (one koje nisu lični podaci)

Kada pristupite sajtu TAPME5, opšte informacije, koje se ne smatraju ličnim (vrsta internet pretraživača, broj poseta, prosečno vreme koje trošite na sajtu, stranice koje otvarate) se automatski beleže (taj proces nema veze sa registracijom na sajtu). Ove informacije se upotrebljavaju kako bismo održavali sajt, poboljšali njegov izgled, sadržaj i funkcionalnost. Podaci se ne razmatraju detaljno, niti ustupaju trećim licima.

TAPME5 sajt koristi “cookies” odnosno Kolačić što je tekstualna datoteka koja je smeštena na Vaš hard disk od strane web servera. Oni ne mogu biti korišćeni da pokrenu program ili da isporuče virus. Jedina svrha kolačića je da posetiocima olakša i poboljša pristup VSD veb stranicama. Informacije koje prikupljamo kolačićima koriste se za pamćenje podešavanja i korisničkih aktivnosti na veb stranicama kao što su pregledanje artikala, kretanje po stranicama, stavljanje proizvoda u korpu, zanimljivi artikli ili artikli za poređenje i tako dalje.

Kolačiće korisnik može u svakom trenutku obrisati ili blokirati u postavkama svog internet pretraživača. Ako korisnik sa blokiranim kolačićima pristupi TAPME5 veb stranicama određene funkcionalnosti na stranici neće biti moguće.

TAPME5 koristi usluge za analizu poseta i praćenja navika kupaca na stranicama TAPME5 kao npr. Google Analytics. Pružalac usluga može da upotrebom kolačića prati korisnikove posete našim i drugim internet sedištima i na osnovu toga da korisniku prikaže TAPME5 plaćene oglase ili oglase drugih korisnika usluge. Prikaz oglasa korisnik može zaustaviti na stranici pružaoca usluga zaduženih za prikaz oglasa.

Čuvanje podataka o ličnosti

Vremenski period čuvanja podataka o ličnosti korisnika zavisi od svrhe zbog koje ih obrađujemo.

Podaci vezani za članstvo u TAPME5 klubu kao i povezani podaci, čuvaju se trajno odnosno do prestanka članstva u TAPME5 klubu. Podaci prikupljeni samo zbog pružanja prodajnih transakcija, čuvaju se još 24 meseci od datuma poslednje transakcije u kojoj su korišćeni (na primer transakcija isporuke, dostave, reklamacije i sl.). Podaci prikupljeni zbog obrade bazirane na zakonskoj osnovi, čuvaju se u skladu sa vremenskim ograničenjima odredbi predmetnog zakona (na primer Zakon o računovodstvu i sl.)

Kontakt

Za sva pitanja o načinu korišćenja podataka o ličnosti možete nas kontaktirati e-mailom ili poštom kako sledi:

  • slanjem elektronske pošte na office@tapme5.rs
  • pisanim putem na adresu: TAPME5 GROUP DOO, Milivoja Miće Tomića 13/7. 11050 Beograd – Zvezdara, Srbija

Prihvatanjem Uslova potvrđujete da ste upoznati sa pravom da u svakom trenutku možete u celini povući ovu izjavu o saglasnosti.